Her ay bir bireysel emeklilik planına bütçenizden para göndermeye başladınız ve emekli olana kadar günleri geri mi sayıyorsunuz? Ne zaman emekli olacağınızı veya nasıl kazanacağınızı biliyor musunuz? Ziraat Emeklilik bireysel emeklilik sistemi, bireylerin çalışma hayatları boyunca rahat bir emeklilik dönemi için tasarruf etmelerine olanak tanıyan ve sosyal güvenlik sistemine ek olarak emeklilik gelirine ek gelir sağlayan bir bireysel emeklilik sistemidir.
Bu şekilde, ikinci bir emekli maaşı almaya hak kazanabilir ve emeklilikteki aktif çalışma süreniz boyunca yaşam standardınızı koruyabilirsiniz. Bireysel emeklilik sistemi, emeklilikte kullanılmak üzere uygun ve çeşitli kişisel tasarruf seçenekleri sunar. Tasarruflarınız risk tercihlerinize göre seçtiğiniz planlardan seçeceğiniz ölçülere kanalize edilir. Ziraat Emeklilikte fonlar uzmanlar tarafından yönetiliyor.
Ziraat emekliliğin tarihçesine yakından bakalım. İlk olarak Ahmet Şefik Mithat Paşa, 1863 yılında Pirot Kasabası’nda kurduğu ilk Memleket Sandıkları oluştururken Türk gelenekleri arasında zaten varolan ve karşılıklı yardımlaşma esasına dayanan imece geleneğinden esinlenilmiştir. 1867 yılında “Memleket Sandıkları Nizamnamesi”‘nin yürürlüğe girmesiyle Osmanlı Devleti’nin her yanında sandıklar faaliyete başlamış ve uzun yıllar başarıyla hizmet vermiştir. 15 Ağustos 1888 tarihinde ise Menafi Sandıkları’nın yerine işlevlerini üstlenecek modern finans kuruluşu olarak Ziraat Bankası resmen kurulmuş ve o tarihte faaliyette bulunan Menafi Sandıkları da Banka şubelerine dönüştürülerek faaliyete geçmiştir.
Ziraat Bankası kimin? Ziraat Bankası, Türkiye’de faaliyet gösteren üç kamu bankasından biridir. Ziraat Bankası Mithat Paşa’nın 1863’te Osmanlı İmparatorluğu döneminde kurduğu toprak fonunun devamıdır.
Ziraat Emeklilik fonları faizsiz fon seçenekleriyle;
Ziraat Emeklilik fonları faizli fon seçenekleriyle;
Emeklilik hesabınıza yatırdığınız katkı paylarının% 25’ine tekabül eden miktar, devlet katkısı olarak sizin adınıza eyalet tarafından açılan bir alt hesaba yatırılacaktır. Devlet tarafından bir takvim yılında ödenecek devlet katkı payı miktarı, ilgili yıldaki toplam yıllık asgari ücretin% 25’i ile sınırlıdır. Ziraat Emeklilik bireysel emeklilik detayları hakkında daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin.
Fevarsi ekibi olarak bu yazımızda Ziraat Emeklilik hakkında elimizden geldiğince bilgi vermeye çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Faizsiz kredi hakkında detaylı bilgi edinmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Daha fazlası için takipte kalın!